Bankieren

customer support electronic banking service

In het verleden vonden betalingen plaats in de vorm van ruilhandel. Dit ruilen op de markt werd op een gegeven moment vervangen door het ruilen van goederen tegen geld.
Om het geld te garanderen en te bewaren werd een instelling opgericht: de bank. In de loop van de 20e eeuw is het gebruik van contant geld steeds meer verdrongen door het girale betalingsverkeer, bijna alles loopt nu dus via de bank.
En ziedaar, het bankieren is een feit!
Zowel het binnenlands betalingsverkeer, als internationale betalingen kunnen tegenwoordig eenvoudig via het internet afgehandeld worden.
Binnenlandse betalingen zijn redelijk eenvoudig, maar internationale betalingen zitten ingewikkelder inelkaar: hierbij moet een SWIFT-adres of BIC-code gebruikt worden. SEPA, 1 Europese betaalmarkt. Hierbij worden alle Eurobetalingen en incasso`s overal op dezelfde wijze verricht, zowel binnenlands als grensoverschrijdend.
Het eerste programma om electronisch te kunnen bankieren werd al in 1989 geintroduceerd. Maar vanwege de behoefte om onze bankzaken altijd en overal te kunnen regelen gaat de voorkeur steeds meer uit van het electronisch bankieren naar het internetbankieren en mobiel bankieren.
Wilt u meer weten? Mail ons op [email protected]